This residential project includes an extension, alterations and minor restoration of a existing home built in the early 20th century. The design was developed for council approval where it now sits on hold as the current COVID economic climate plays out.

Designed for a retiring couple, the modest extension offers an open and well lit living space with picturesque views of the large block and it’s open garden areas.

The form of the extension finds harmony with the adjacent 155 year old general store, while the positioning carves out a private courtyard that offering a place to potter and a formal connection to the shared facilities between the two buildings. An new verandah in keeping with the local fabric has also been added further strengthening the relationship.

Internal alterations add much needed facilities to the home and improve the dynamic of daily life by consolidating primary living areas to the active half of the house. Internal connections and external openings have also been added or optimised to improve natural lighting and cross ventilation improving the livability and energy efficiency of the home.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s